Tuesday, December 30, 2008

Kenape tah

Bila lapar...

Ingat sushi. Or nandos.

Nasib baik kat sini nandos halal. NASIB BAIK!

Tapi KFC tak halal. Hampa tau. Tapiii... nasib baik jugak sbb bau KFC kat sini tak lah se-inviting bau KFC kat Malaysia. So nafsu nak makan KFC boleh control. NASIB BAIK!

Addiction to Nandos mmg dasyat. Tapi tak sedasyat sushi sebab KENA/MESTI/TAK DISENGAJAKAN makan sushi at least 2 kali seminggu! Please forgive me.

Nandos sekali seminggu dah ok. Sebab hubby cakap tak kenyang so dia tak berapa minat makan Nandos selalu. KAN DAH KATA KENA BELI 2 WHOLE CHICKEN. You satu, I satu. Baru lah kenyang. Ehehehehehehhehe Peace! (Nafsu makan yang kuat, sy sorg je lah tapi)

Nandos whole chicken baru 20AUD dgn side dish. Kat Malaysia 2 org makan, each with 1/4 chicken dgn side dish, and drinks tak kurang RM70 kan? Seingat saya lah. Sini murah. Yes! NASIB BAIK!

Sushi dekat dgn rumah, sedap dan... murah. NASIB BAIK!
So bila hubby tak balik lunch, saya "curik-curik" keluar and spent 8AUD for 10 pieces of salmon roll (with avocado!) andddd free flow of green tea. Yes I love green tea! And kadang-kadang ditambah dengan Tako (Octopus) yg hanyalah 2.50AUD. Walaupun tak sebesar and sesedap Tako dekat OU. Heheh. Tapi tak kisah lah!



Alamak. Lapar.


p/s Tulis ni sebab lapar. Eventho ada makanan kat rumah, tapi perut cakap nak yg telah diexplain kat atas. SAHAJA. Mane nak dpt pukul 11.30 malam???

3 comments:

Haneysa said...

eh sar sini 2 org makan one quarter with two sidelines baru rm14.90 tak silap i.. sbb slalu total for 2 person rm40++ kot.

i ingat sbb every rm40 i spent i dpt chop satu kat loyalty card Nandos (Zu bagi dulu). lagi sikit je boleh claim whole chicken!

nyum nyum nandos kat sg wang sgt best. ayam die cukup masam, juicy. ou tak best ayam die kering kontang. hahahahaha.

iezu said...

whole chicken?? awak biar betul? saya pon mkn 1/4 je tau..

btw, didn't know awak pon suka tako kat OU tu. nanti nak gi beli la. saya makan on your behalf k? haha

twisted-dolly said...

chinn: eh ye ke? nape i ingat dlm 70 eh?? ke i makan half? haha fine apsal i tak dpt pun loyalty card tu??? i loyal gila ok! :p
oh yaa, ou nye agak kering lah. sini juicyyyyy gilaaaaaaaaaaaa and i baru mkn for lunch tadi! yeayyy! syed can read my mind (without reading my blog!)

din: yeap whole chicken. sini ayam die sgt lah spring chicken yg kecik tu. half pun tak cukup k! eheheheh yeap saya suka tako tu. awk pun suka ye? ok tlg mkn kan! (damn jelous gila!)